Iloisia seikkailuja ympäri kaunista Suomea

Tämä on Seikkailumuikku-blogi. Verkkosivulle pääset tästä:

Vuoden 2021 seikkailu- ja retkeilyhaasteet

tammi 21, 2021 | Seikkailuvinkit

Minä lumisateessa Kolilla. Minkäköhänlaisia retkeilyhaasteita keksitään tälle vuodelle?

Retkeilyhaasteet, seikkailuhaasteet, luontohaasteet, matkailuhaasteet…. you name it! Rakkaalla lapsella on monia nimiä. Itse rakastan kutsua näitä seikkailuhaasteiksi, ja mitäpä Muikku rakastaa enemmän kuin seikkailuja.

Viime postauksessa kerroin edellisvuoden haasteista, joita olivat vuosihaasteet: nuku yö ulkona -haaste ja ui järvessä -haaste, sekä pidempiaikaiseksi haasteeksi tuli kansallispuistohaaste. Nuku yö ulkona -haaste sujui viime vuonna vähintäänkin kiitettävän arvosanoilla, mutta ui järvessä haasteesta puuttui vielä seitsemän, joten se ei onnistunut. Kansallispuistohaasteen merkeissä saavutin jopa neljä kansallispuistoa!

Tällekin vuodelle on nyt tulossa upeita haasteita voitettaviksi! Miksi, mitä?

Miksi haastaisin itseni johonkin seikkailu- tai retkeilyhaasteeseen?

Näistä seikkailu- ja retkeilyhaasteista saa mukavaa tekemistä vuoteen ja jonkinlaista päämäärää tekemiseen. Jos rakastaa retkeillä, niin miksei haastaisi itseään hieman ja tavoittelisi jotain jossa pitää hieman nähdä vaivaa? Itsensä voittaminen avaa silmiä siitä, mihin kaikkeen pystyy ja on kykenevä. Itsensä voittaminen on riemastuttavaa kun huomaakin, että ehkä ne oletukset ”en pysty, voi, ehdi tai kykene” romuttuvat. Mikä tahansa on mahdollista, jos itse vain haluaa uskoa siihen! Ja jos totta puhutaan, niin ei edes oikeasti tarvitse uskoa, vaan kulkea silti sitä kohti ja huomatakin jossain vaiheessa olevansa ihan lähellä saavuttaa kyseinen asia! Miten kukaan olisi maailmassa saavuttanut isoja tai hienoja asioita jos eivät vain olisi alkaneet toimimaan – uskoen siihen tai ei. Loppuen lopuksi kaikessa on kysymys siitä, että jäätkö paikoillesi vai et.

Siinä mielessä tavoitteiden kannattaa kuitenkin olla realistisia, ettei aiheuta itselleen kohtuuttoman paljon stressiä, odotuksia tai tilaa rekkakaupalla pettymyksiä. Retkeilyhaasteessa kuuluu ollakin haastetta, sitä en kiellä. Välillä jopa niinkin paljon, ettei aluksi usko voivansa jotain suorittaa. Mutta haluaisitko suorittaa? Haluatko tehdä? Mielestäni voidaan saman tien kiskaista romukoppaan kielteiset ajatukset joihin liittyy esimerkiksi rahan tai lomien (ajan) puute. Jos jotain haluaa, niin sitä kohti pitää kulkea. Kunhan ymmärtää omien voimavarojen riittävyyden, sillä niiden yli ei saa kävellä.

 Retkeilyhaasteita etsimässä. Kuva minusta kun olen retkellä Kolilla ja osoitan UkkoKolin olevan tuolla jossakin.

Vuoden 2021 seikkailuhaasteet

Tammikuun Instalivessä päätettiin seuraajien kanssa minun tämän vuoden seikkailu- ja retkeilyhaasteet. Tälle vuodelle en halunnut mitään viime vuoden kaltaisia, vaan jotain aivan erilaista, spesiaalia! Lähdin ajattelemaan asiaa itse siten, että mitä kaikkea haluaisin ja olen jo pitkään halunnut tehdä. Laitettiin seuraajien kanssa päät yhteen ja syntyi:

Muikku ja 12 seikkailua

 1. Yksinvaellus
 2. Melontavaellus
 3. Pyörävaellus
 4. Saanan huiputus
 5. Norjan retki
 6. Kesäkelkkarata TAI Suomen pisin pulkkamäki
 7. Koskenlasku
 8. Yöpyminen oudossa paikassa
 9. Tapahtuma/kilpailu missä en ole ennen ollut
 10. Uusi talviurheilulaji
 11. Uusi vesiurheilulaji
 12. Erikoinen saunaelämys

Näiden lisäksi menossa mukana on tietenkin viime vuonna aloitettu kansallispuistohaaste, joka päättyy vasta kun kaikki kansallispuistot on retkeilty.

Minä yritän saada lumihiutaleita suuhuni lumisateessa. Kieli pitkällä. Tällaisia retkeilyhaasteita lisää!

Tässä listauksessa kaikki muut ovat siis uusia asioita, paitsi yksinvaellus ja melontavaellus tuli myös tehtyä viime kesänä, mutta toki nekin sijoittuisivat ihan uusiin paikkoihin tänä vuonna. Kaikki muut tarkoittavat siis jotain mitä en ole ennen kokenut. Haastavaa tässä on oikeasti se, että en tiedä onko minulla minkäänlaisia mahdollisuuksia saavuttaa näitä kaikkia. Minullahan ei ole kesäksi kertynyt mitään lomia kun aloitin nyt uudessa työssä. Käytännössä kun ainakin Norjan reissu ja yksinvaellus vaatisivat ne kaksi viikkoa tyhjää kalenterista. Mutta kuten sanoin jo aiemmin, en lähde tyrmäämään ajatusta vaan päätän, että sitä kohti. Etsin keinoja toteutuksiin vaikka nyt fakta onkin se, että pahalta näyttää. Normaali toimistotyöaika ja lomaa ei ole, eikä mistään tyhjästä synnykään. Haastetta siis kerrakseen, oikeasti!

Olen tämänlaisesta retkeilyhaasteesta äärimmäisen innoissani ja odotan erittäin paljon, että pääsen napsimaan näitä unelmia, mistä olen jo kauan haaveillut. Tykkään siitä, että listalla on asioita melko avonaisena vaikka aihealue onkin määritelty. Toive saunaelämyksestä esimerkiksi jo on, mutta pääsenkö toteuttamaan juuri sen vai löydänkö itseni jostain aivan muualta – en tiedä. Jokaisesta tulee sitten aikanaan blogipostaukset aiheista ja varmasti paljon kuvia niin Instagramiin kuin tännekin.

Ps: Otan myös seuraajiltani aina vinkkejä ja apuja vastaan haasteiden suorittamiseksi (:

Mitä mieltä Muikku ja 12 seikkailua -haasteesta? Mikä on mielestäsi paras?

Puspus!
-Muikku

(ei mikään normi muija)

Lue myös nämä:

Kanerva

Kanerva

Hyvänmielen ulkoilua ja iloisia seikkailuja ympäri kaunista Suomea. Jalan, pyöräillen, retkiautoillen, hiihtäen taikka meloen. Lapin tuntureilta järvien aalloille ja hohtavilta hangilta kankaisille metsäpoluille.

Tavoitteena pyrkiä tyynnyttämään seikkailunjanoa useammin kuin kalenterissa riittää sivuja.

Kategoriat

Muikun nurkka

Ajatuksia ulkoilusta, luonnosta ja elämästä.

Seikkailustoorit

Tarinoita leirinuotion ääreltä.

Seikkailuvinkit

Näillä eväillä parempiin seikkailuihin.